Az életterünk harmonizálása

Csakra Vasztu

Az egyetemes energiák kiegyensúlyozásának tudománya

A Vasztu és a csakrák

A Csakra Vasztu az otthonunkban vagy irodánkban áramló univerzális, természeti energiák kiegyensúlyozásának és hatásaik optimalizálásának a tudománya. Mindezt az öt elem, a bolygóhatások, a csakraenergiák, az égtájak, különböző geometriai elrendezések és egyéb eszközök összehangolásán keresztül valósítja meg.

A Védákban leírt, Vastu Shastra ősi tudományában foglaltak szerint, minden emberi élettérben megtalálható az úgynevezett Vastu Purush jelenléte, amely az égtájak szerinti energiaeloszlás térképe. A Vastu Purush feje Észak-Keleti irányba néz, a lábai Dél-Nyugat felé, a testének különböző részein pedig különböző kozmikus energiák összpontosulnak, melyek meghatározzák az adott irány, s ezáltal a helyiség adott részének minőségét.

A Csakra Vasztu rendszere figyelembe veszi a csakraenergiák harmonikus eloszlását, így azt összhangba hozva a tér többi energiájával, hatékonyan támogatja a benne tartozkódok életét az élet minden területén.

 

Az öt elem és jelentőségük

A különböző elemek és csakrák energiája a tér különböző részein oszlanak szét. Hogy leginkább előnyünkre fordíthassuk a természet erőit, ajánlatos a helyiség minden területét és szegletét, annak megfelelő funkcióval ellátni.

Például, az Észak-Keleti irányban található a Vastu Purush korona csakrája. Ezen a területen az éter elem domináns. Ezek alapján az Észak-Keleti irány a legmegfelelőbb meditációs helyiség kialakításához vagy egyéb szellemi tevékenység végzéséhez. Ehhez hasonlóan, ajánlatos a konyhát a tűz elemnek otthont adó helyiségben kialakítani.

Ha az otthonod kialakítása nincs összhangban a fenti törvényekkel, a Csakra Vasztu egyedi módon létrehozott eszköztárának segítségével egyensúlyba hozhatók adott energiák, így maximálisan kihasználható a tér nyújtotta lehetőség és a természet előnyös hatásai.

A csakrák, elemek és életterületek kapcsolata
Felsőbbrendű Tudatosság – Korona Csakra

Elme és Éberség – Harmadik Szem

Éter: Hang és kommunikáció – Torok

Levegő: Vágyak és szeretet – Szív

Tűz: Önbecsülés és hírnév – Napfonat

Víz: Identitás és kapcsolatok – Szakrális

Föld: Erő és Stabilitás – Gyökér

Az égtájak hasznosítása

A helyiség fekvése az elsődleges szempont a tér harmonikus kialakításának megkezdésekor. Az égtájak határozzák meg az öt elem, a csakrák és életterületeik eloszlását a térben. Ha ezeknek megfelelően rendezzük be életterünket és végezzük hétköznapi teendőinket, máris megkönnyebbülést és kiegyensúlyozottságot tapasztalhatunk életünkben.

Vegyük végig az irányokat és jelentőségüket a Csakra Vasztu szemszögéből.

Észak

Ezt az irányt az éter elem uralja. Ez az önkifejezés, kreativitás és kommunikáció területe. Felhasználható dolgozószobának, nappalinak, zeneszobának, kiállító helyiségnek, tárgyalószobának vagy személyzeti irodáknak.

Észak-Nyugat

Ez az irány a levegő elem iránya. Ez központi eleme és helyisége is a térnek, mivel összeköt az összes többi helyiség energiájával. Ez a dinamikusság és a mozgás területe, emellett támogatást vonz a helyiségben lévők számára. Itt a vágyak könnyebben megvalósulnak. Ideális nappali, étkező, vendégszoba, értékesítési osztály és tárgyaló kialakítására.

Észak-Kelet

Ezt az égtájat az Univerzális Tudatosság jelenléte uralja. A Csakra Vasztu-ban ez az egyik legfontosabb irány. Itt lép be a fő energia otthonunkba, ezért érdemes nyitottan, üresen és tisztán tartani. Ezt a sarkot fel lehet használni meditáció végzéséhez vagy egyéb spirituális tevékenységekhez. Az itt jelenlévő elem az éter.

Nyugat

A Vasztu szerint, a vizek Istene uralja ezt az égtájat. Ez a legmegfelelőbb terület mindenféle kreatív tevékenység végzéséhez. Gyerekszobának, dolgozószobának, tanulószobának, műteremnek, tervezői és designer irodahelyiségnek érdemes használni. Az itt jelenlévő elem a víz.

Kelet

Ez az irány a vágyak valóra váltását támogatja. Innen indul ki minden olyan energia a helyiség számára, mely a manifesztációt segíti. Innen kel fel a Nap, biztosítva az életet és egészséget számunkra. Ez a terület felhasználható nappaliként, tanulószóbaként, meditációs helyiségnek, és bejáratnak. Eleme a tűz.

Dél-Nyugat

Ez az irány életerőt, karrierbeli sikereket, anyagi bőséget és stabilitást biztosít a helyiségben élők számára. Legelőnyösebb felhasználása főhálószobaként és a legmagasabb vezető irodájaként, de használható rakodóhelyiség és raktár kialakításához is. A föld elem energiája uralja.

Dél-Kelet

Ezt az irányt a tűz elem uralja, ezáltal bőséges energiaforrásként funkcionál a tér számára. Erről a területről áramlik szét az életenergia, a prána, az egész helyiség számára. Előnyös ha itt helyezzük el a konyhát, tárgyalót, értékesítési, marketing osztályt vagy konferencia szobát.

Dél

Ez az égtáj biztosítja a stabilitást és a tetterőt a helyiségben lévők számára. Felhasználható hálószoba, nappali, igazgatói iroda és tárolószoba kialakítására. Az itt jelenlévő elem a föld.

Az égtájak Vasztu szerinti jelentőségének megértése után könnyen a gyakorlatba is ültethetők ezek az egyszerű szabályok. Az irányok minőségeit, az elemek megerősítésén keresztül, az alábbi módon hasznosíthatjuk a leginkább előnyös formában:

– A Dél-Nyugati irányban a Föld elemet nagyobb növények elhelyezésével lehet a legegyszerűbben kiegyensúlyozni. A növények képesek mindenféle negatív hatás elnyelésére, ezáltal segítik a légkör energetikai tisztulását. Emellett, a dél-nyugati sarokban érdemes minden nehéz és tárolást szolgáló elemet elhelyezni. Ezen a részen szükséges a tulajdonosnak vagy vezetőnek tartózkodnia, hogy egy stabil, támogató és erőt adó légkör jöhessen létre.

– Az Észak-Keleti irányban kialakíthatunk egy letisztult teret, elhelyezhetünk olyan jelképeket és szimbólumokat melyek egy magasabb szentséggel, lelki vezettetéssel kapcsolnak össze. Tartsuk nyitottan és szabadon ezt a sarkot, hogy a tér összes többi irányába terjedhessen ez az emelkedett légkör, mely itt áramlik be helyiségünkbe.

– A Dél-Keleti irányban a Tűz elemet kiegyensúlyozhatjuk ha olajlámpást vagy gyertyát égetünk és elegendő fénnyel látjuk el ezt a sarkot. Kristályból vagy egyéb ásványból készült piramisok elhelyezésével megerősíthetjük a tér tűz energiáját. Az itt jelenlévő tűz elem egészséggel és erővel ruházza fel a lakókat.

– Az Észak-Nyugati irányban a Levegő elemet egyszerűen kiegyensúlyozhatjuk, ha reggelente rendszeresen kinyitjuk az ablakokat egy időre. Hagyjuk, hogy áramoljon a friss levegő ezen a területen. A levegő elem kiegyensúlyozásával, javulást fogunk tapasztalni a kapcsolatainkban is. Dekorációs céllal elhelyezhetünk kagylókat ebben a sarokban, melyek támogatást vonzanak és segítik a levegő elem vágyainkat megvalósító tulajdonságát.

– A Nyugati irányban kiegyensúlyozhatjuk a Víz elemet egy házi szökőkút vagy vizen úszó virágok elhelyezésével. A sólámpák is hatékonyan működnek ebben az irányban. Sok élénk narancssárga szín jelenlétével a kreativitásunk kivirágozhat ezen a területen.

– A Keleti égtáj a legszakrálisabb irány a terünkben. Itt elhelyezhetünk Yantrákat, Nyugat felé beállítva őket, hogy magas rezgéseket, egészséget, bőséget és biztonságot szolgáltasson az egész helyiség számára.

A tér felhangolása
a Csakra Vasztu eszközeivel

A Csakra Vasztu számos hatékony eszközt biztosít a tér energiáinak beállítására és felhangolására. Segítségével az előnytelenül kialakított helyiségeket is lehet korrigálni és nagy mértékben javítani a pozitív energiaáramlást.

Az irányok, és az általuk kijelölt elemek és csakrák adott égitestekhez, színekhez, fémekhez, kristályokhoz, geometrikus rajzokhoz, yantrákhoz, mantrákhoz, rudrakshákhoz és egyéb minőségekhez is kapcsolódnak. Megfelelő alkalmazásukkal, az univerzummal való összhang kialakítása révén, jelentős eredményeket érhetünk el életünk minőségének javulásában.

Megsokszorhatjuk egy adott, vagy az összes csakrához tartozó életterület támogatottságát és a harmonikus élettér kialakítása mellett, anyagi és spirituális fejlődésben lehet részünk.

A Csakra Vasztu egyszerű és letisztult tudományának segítségével igazi erőforrássá varázsolhatod otthonodat vagy irodádat, egy egészséges, felemelő környezetté, mely támogatja a haladásod és vágyaid megvalósítását.

Használd fel a Csakra Vasztu tudását és hozd összhangba otthonod vagy munkahelyed a természet támogató energiáival az egészséges, boldog és sikeres életért.

Jelentkezés
error: